Kimmon päivänä 2.8. Profiili -teoksen ensiesitys Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

2.8.2020 klo 10.00 — 16.00

Kimmon nimipäivää vietetään elokuun 2. päivänä ja se on perinteisesti ollut kuvanveistäjä Kimmo Pyykön nimeä kantavan taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Sunnuntaina 2.8.2020 taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11-15. Opastettu kierros alkaa klo 13.00. Tapahtumapäivänä esillä on uutta nähtävää, kun Profiili -reliefi nähdään ensimmäisen kerran.

Yleisö pääsee tapahtumapäivänä tutustumaan ensimmäistä kertaa Profiili -teokseen. Reliefi valmistui 1969, ja se kuuluu kuvanveistäjä Kimmo Pyykön (s. 1940) tuotannon ns. rautakauteen. Kauden teokset olivat lämpimän ruosteen sävyisiä, jotka rakentuivat selkeistä perusmuodoista ja muutamista yksityiskohdista. Taiteilija palasi teokseen 2010-luvulla.

“Profiili on määrätietoinen ja luja, taustat ja ikään kuin ajanpeili on monivaiheinen ja rikkonainen, kontrastina jatkuvalle linjalle ja näkemyksille”, kertoo kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö.

Pyykön rohkea työskentelyote ja koko suomalaista kuvanveistokenttää uudistava rautatekniikka toivat hänelle nopeasti tunnustusta taidekilpailuissa ja näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla, sekä Suomen Arvostelijain Liiton vuosittain jakama Kritiikin kannukset -palkinnon vuonna 1968 ensimmäisenä kuvataiteilijana.

Tapahtumapäivän opastettu kierros alkaa klo 13.00. Oppaan kanssa tutustutaan kolmannessa kerroksessa esillä olevaan Pitkän matkan ateljee -perusnäyttelyyn, jonne Profiili -teos ripustetaan. Näyttely esittelee 60 vuotta taiteen kentällä toimineen professori, kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämää ja taidetta.

Tapahtumapäivänä yleisö voi myös tutustua maksutta kuvataitelija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyyn, joka on esillä 23.8.20 asti taidemuseon kahdessa kerroksessa. 

Lisätietoa tapahtumasta ja näyttelyistä kimmopyykkotaidemuseo.fi