Tauno Hämeenrannan öljyvärityö Kangasalan kirkko vuodelta 1960

Kaupungin taidetta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa syksyllä

27.09.2020

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn 2020 näyttelynä nähdään taidetta Kangasalan kaupungin kokoelmasta. Kuvista kokoelmaksi -näyttelyssä tarkastellaan esimerkein, miten julkinen taidekokoelma syntyy ja karttuu. Näyttely on esillä 19.9.2020–3.1.2021.

Kangasalan kaupungin taidekokoelma on karttunut vuosikymmenten ajan kuvataiteen tilaustöinä ja ostoina sekä lahjoituksina. Lähes 350 teoksen kokoelma näyttäytyy kaupunkilaisille muotokuvina valtuustosalissa, grafiikkana työhuoneissa ja terveyskeskusten odotustiloissa, kuvituksina koulujen ja päiväkotien seinillä sekä veistoksina puistoissa ja aukioilla. Kokoelman taiteilijat ovat paikallisia ja pirkanmaalaisia, mutta kokoelmassa on kuvataidetta myös Kangasalan kaupungin ystävyyskuntien kuvataiteilijoilta.

Kuvista kokoelmaksi -näyttelyyn on poimittu teoksia kaikkien kaupunkilaisten yhdessä omistamasta taiteesta tekstiilitaiteesta grafiikkaan. Näyttelyssä esitellään myös kouluille ja virastoihin valmistuneita paikkaan sidottuja teoksia ja installaatioita. Videosarjassa tekijät kertovat teosten valmistumisvaiheista ja teemoista.

Kangasalan kaupungin taidekokoelman taiteilijoista esillä ovat mm. Kaarlo Enqvist-AtraRiikka JuvonenKimmo KaivantoAnssi KasitonniBerndt LagerstamTuula LehtinenCarl-Henning PedersenKimmo Pyykkö ja Reino Viirilä.

Näyttelyn on kuratoinut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 19.9.2020–3.1.2021.

Lue lisää