Joulupukki ja joulumuori istuvat Kangasalan maisemakehyksessä Kangasala-talon edustalla

Kangasalan Joulunavaus 26.11.2022

28.10.2022

Koko kaupungin yhteinen Kangasalan Joulunavaus 2022 on lämminhenkinen tapahtuma Kangasalan torilla ja Kulttuurikorttelissa lauantaina 26.11. klo 12–16. Luvassa on perinteistä joulutunnelmaa joulupukista joulupuuroon ja joulumarkkinoihin ja uudempia ohjelmanumeroita talviteatterista glögitastingiin, satumaiseen valometsään ja kuvaukselliseen jouluikkunaan.

Joulupukki ja muori, joulupuuron jakoa ja joulukuusen valoa

Tapahtuma alkaa perinteisellä joulukuusen valojen sytytyksellä klo 12. Kangasalan Yrittäjät jakavat joulupuuroa 800 ensimmäiselle herkuttelijalle klo 12 alkaen. Joulupukki ja muori kiertävät tervehtimässä lapsia ja aikuisia koko tapahtuman ajan.

Musiikkia ja talviteatteria ohjelmalavalla

Ohjelmalavalla jouluista musiikkia soittavat Duo Dynamo ja Mieskuoro Laulajien kvartetti. Kangasalan Pikkuteatterin satuhahmot ilahduttavat tapahtuma-alueella. Tämän vuoden erikoisuutena nähdään koko perheen suomalaiseen tarinaperinteeseen pohjautuva Tonttu ja Pohjoistuuli -talviteatteriesitys, joka yhdistää teatteria, sirkustemppuja, valoja ja jättisaippuakuplia.

Myynnissä jouluherkkuja, käsitöitä ja muita joululahjoja

Torilla on jouluherkkujen ja muiden jouluisten tuotteiden myyntiä. Kangasala-talossa järjestetään Kädentaitajien jouluinen pop-up -puoti. Lisää jouluisia tuotteita on myös Kaunis Nelli-putiikissa.

Jouluinen valometsä ja koko kylän Joulutalo Kangasala-talossa

Viime vuonna suuren suosion saanut valometsä avataan jälleen Kangasala-talon aukiolle klo 11 alkaen. Kangasala-talossa järjestetään tonttupaja ja tonttusuunnistusta, ja Kimmo Pyykkö-taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11–17. Kulttuuriravintola Jalmarissa järjestetään glögitasting, ja ilta jatkuu elävän musiikin parissa.

Hevosvoimia ja kaverikoiria

Alueohjelmassa on lisäksi ponitalutusta klo 13–15 ja kaverikoirien vierailu 13–14. Kangasalan kesähevosena tunnettu suomenhevostamma Maikki vierailee tapaamassa ystäviään tapahtumassa klo 12.30 alkaen.

Joululukemista kirjastosta

Pääkirjastossa on esillä ja lainattavaksi eri ikäryhmien jouluaineistoa kauno- ja tietokirjojen puolelta sekä musiikista. Keskustan tunnelmalliset kausivalot sytytetään klo 15 valaisemaan pimenevää iltaa.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Kangasalan Yrittäjät yhteistyössä Kangasalan kaupungin ja Kulttuurikorttelin toimijoiden kanssa.

Kangasalla tapahtuu koko joulun ajan. Ohjelma on koottu Visit Kangasalan sivulle: visitkangasala.fi/joulu2022

Lisää luettavaa