Kangasala-jäätelön vaihtoehdot

Kangasala-jäätelö on valittu

25.09.2020

Eilen 24.9.2020 Kangasalan Lähiruokailtatorilla Tredun elintarvikealan toisen vuoden opiskelijat maistattivat kaupunkilaisille herkullisia jäätelöitä. Jonoa jäätelöaltaalle riitti koko illan. Kolmea eri makuista jäätelöä kävi maistelemassa yli 500 henkeä, hyväksyttyjä arpalipukkeita jätettiin 488.

Kangasala-jäätelöksi valittiin ”Haralanharjun Houkutus”, jossa makuina on puolukka, kinuski ja kauramuru. Ääniä voittanut jäätelö sai yli 200. Muut maut olivat ”Kesäpäiviä Kangasalla” (mansikka, kuusenkerkkä ja sitruuna) sekä ”Kaarinan Kaiho” (mustaherukka, marenki ja kardemumma).

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin lahjakortti Tredun Kangasalan toimipisteen myymälään ja voittajalle on ilmoitettu tekstiviestillä aamupäivän aikana.

Visit Kangasala toivoi Tredun elintarvikealan opiskelijoiden valmistavan Kangasalan kaupungille omaa nimikkojäätelöä. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tehtävänä oli valita kolmelle kotimaiselle marjalle sopivia makuja yhdisteltäviksi. Ideointi oli runsasta ja tämän pohjalta valikoitui edellä mainitut kolme vaihtoehtoa, kaikki laktoosittomina. Opiskelijat valmistivat jäätelöt kuluneella viikolla aidoista raaka-aineista ja esimerkiksi kinuski keitettiin itse sekä kauramuru paahdettiin uunissa.

”Haralanharjun Houkutusta” ja muita makuja on myynnissä tilauksesta Tredu Kangasalan toimipisteen myymälässä. Myyntikoot ovat 2½ l ja 5 l.

Artikkelikuvassa jäätelöt ovat vasemmalta Kaarinan Kaiho, Kesäpäiviä Kangasalla ja voittanut Haralanharjun Houkutus.

Kiitos Tredulle erittäin herkullisista vaihtoehdoista sekä loistavasti hoidetusta maistatuksesta ja äänestyksestä!