Juhannus 2021 Kangasalla

24.6.2021 klo 0.00 — 27.6.2021 klo 23.59

Kuvankauniit maisemat ja maalaistunnelma. Vanhat autot ja monenlaiset herkut. Niistä on Kangasalan juhannus tehty! Kokosimme Kangasalan juhannustapahtumia ja menovinkkejä tähän artikkeliin. Artikkelia päivitetään juhannustapahtumien osalta jatkuvasti. Ilmoita meille, jos tiedossasi on jokin juhannuksen menovinkki!

Vehoniemen ja Mobilian automuseot avaavat perinteiseen tapaan ovensa juhannusvieraille. Haaviston luomutilalla syttyy kokko (säävarauksella). Romantikko suuntaa Laipanmaan tai Kaarinanpolkun retkeilyreiteille ja löytää varmasti seitsemän kukkaa tyynynsä alle.

Lue tästä artikkelista juhannuksen menovinkit Kangasalla!

Muistathan myös juhannuksena pitää huolta turvallisuudesta; suosittelemme huolehtimaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja sisätiloissa kasvomaskien käytöstä. Turvallista juhannusta kaikille!

Saarikylien Haaviston tuulimylly. Kuva: Tiia Ennala
Vietä juhannusta Saarikylien maisemissa, Heikin Leivällä. Kuva: Tiia Ennala

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen Automuseo, kahvio ja näkötorni ovat avoinna kaikkina juhannuksen päivinä. Perjantaina Vehoniemessä on juhannusaaton yökahvila 25.6. klo 10–23 (klo 19 jälkeen säävarauksella). Lauantaina 26.6. kahvila ja museo on avoinna klo 10–19 ja sunnuntaina 27.6. klo 10–19. Roineen rannassa automuseon edustalla on laituri veneilijöitä varten, kahviossa tarjolla on munkkeja, kakkuja, hampurilaisia, koriaterioita, erikoisruokavaliotuotteita ja jäätelötiskissä mm. Kangasalan Tredun opiskelijoiden valmistamia artesaanijäätelöitä.

Museoon on vapaa pääsy. Museossa on nähtävillä mm. kuvanveistäjä Eila Hiltusen Fiat Pininfarina, Sininen Baby Peugeot -kaunotar ja moottoripyöräosastolla Suomen Mr Rudgen Simo Niemisen, moottoripyöräharrastuksen elämäntyönäyttely.

Vehoniemen näkötornista voi käydä ihailemassa maisemia ja katsomassa, onko Roineelle sytytetty juhannuskokkoja.

Osoite: Vehoniemenharjuntie 92, Kangasala


Mobilia

Mobilia on juhannusviikonloppuna la–su 25.26.6. avoinna klo 10–18. Juhannusaattona perjantaina Mobilia on suljettu.

Yleisöopastus Koneita ja ihmisiä -näyttelyyn klo 12.30 ja yleisöopastus Rallimuseoon klo 13.30. Opastusten kesto noin 30 minuuttia. Opastus on ilmainen, mutta edellyttää voimassa olevaa Mobilian pääsylippua. Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi suosittelemme varaamaan paikan ennakolta opastukselle varausjärjestelmästästä Mobilian sivuilta.

Kahvila Wanhat autot terasseineen palvelee museokävijöitä ja lounas on katettuna klo 11–14.

Tekemistä löytyy myös Mobilian ulkoalueelta. Lapset viihtyvät liikenne- ja leikkipuistoissa. Mobilian uimarannalla pääsee pulahtamaan Längelmäveden aaltoihin vilvoittelemaan.

Osoite: Kustaa Kolmannentie 75, Kangasala

Rahtarit-liikennepuisto Mobiliassa, kuva: Tiia Ennala
Mobilian Rahtarit-liikennepuistossa pääsee opettelemaan liikennekäyttäytymistä. Kuva: Tiia Ennala

Pohtiolampi

Monipuolinen koko perheen luontokohde on avoinna myös juhannuksena. Lintutorneista pongaillaan sääksiä kalastamassa, pihapiirissä ongitaan lohia, pelataan minigolfia ja kierretään lähimaastossa kulkevaa Sarsan muinaispolkua. Ilmastoidussa, viileässä kahviossa voi herkutella jätskillä ja savulohi- tai makkaraperunoilla.

Juhannusaattona Pohtiolampi on avoinna puolille öin. Kokko roihuaa perinteisesti klo 22.30 alkaen, jos kokon poltto on sallittua.

Muutoin Pohtiolampi on avoinna ma–su klo 11–19

Osoite: Pohtiolammentie 64 tai Sahalahdentie 118, Kangasala


Haaviston luomutila

Juhannusaattona Haaviston luomutilalla vietetään perinteistä juhannusta tuulimyllyn katveessa. Heikin leivän kahvio ja terassi ovat avoinna juhannusaattona klo 19–24. Juhannuskokko syttyy klo 22 jos olosuhteet sen sallivat.

Haaviston tilalla vuokraa myös SUP-lautoja ja kajakkeja. Niillä pääsee tutustumaan Saarikyliin vesiltä käsin.

Osoite: Saarikylientie 888, Kangasala

Saarikylien kanootinvuokrausta. Kuva: Tiia Ennala
Saarikyliin voi tutustua myös vesistöjä pitkin. Kuva: Tiia Ennala

Kaivannon Keidas

Kun nälkä yllättää juhannuksena, niin Kaivannon Keitaalta saa helpotusta tilanteeseen. Juhannusta vesillä viettävät voivat saapua Keitaalle myös vesiteitse, vierasvenelaiturilla on hyvä paikka veneille.

Ravintola on auki läpi juhannuksen normaalein aukioloajoin: joka päivä klo 11–21. Keitaalla juhannustunnelmaa tuo taustalla soiva lavamusiikki.

Osoite: Lahdentie 1779, Kangasala


Haralanharjun näkötorni

Juhannuksena luonnon näyttäessä kauneimpia puoliaan kannattaa kiivetä ihailemaan Haralanharjun näkötorniin runoilija Zachris (Sakari) Topeliustakin innoittanutta kaunista järvimaisemaa ja nauttia näkötornin kahvilassa juhannuskahveet leivosten kera. Testaa myös Kangasala-jäätelö Haralanharjun houkutus!

Haralanharjun näkötornin pihamaalla mukana juhannustaioissa on myös Taikahileen piste, josta saa Glitter-tatuointeja ja pyöräyttää Keijujen onnenpyörää.

Juhannusaattona pe 25.6. klo 15 raikaa yhteislaulu tornin juurella Aimo Kokkolan johdolla. Juhannuspäivänä klo 12 alkaen Antti Peltokangas viihdyttää kahvilavieraita ja tornissa kävijöitä hanurimusiikilla.

Osoite: Haralanharjuntie 142, Kangasala

Haralanharjun näkötorni, kuva Tiia Ennala
Haralanharjun näkötorni. Kuva: Tiia Ennala

Kartanokahvila Vehoniemen Alamaja ja Kaivannon Grilli

Kauniissa Vehoniemen maisemissa sijaitseva Kartanokahvila Vehoniemen Alamaja palvelee juhannuksena itse paikan päällä valmistetuilla leivonnaisilla klo 11-17.

Kaivannon Grilliltä herkuttelet maistuvat burgerit ja muut grilliherkut juhannusaattona klo 11-17 ja juhannuspäivänä klo 13-21.


Kirkkoharjun kahvila ja näkötorni

Kirkkoharjun näkötornin korkeuksiin voi kiivetä ihailemaan juhannusmaisemia. Näkötorni on avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaisesti.

Kirkkoharjun kahvila palvelee juhannusaattona normaalisti klo 10–19, sekä sunnuntaina klo 10–19. Juhannuspäiänä kahvila on suljettu.


Violan Puoti ja eläinpiha

Violan Puodilla pääsee tutustumaan eläinystäviin ja rapsuttelemaan pihan eläimiä juhannuksena. Kahvilasta juhannusherkkuja moneen makuun, mm. mansikkaleivoksia ja lapsille kermavaahtokaakaota.

Violan Puoti on avoinna juhannusaattona ja juhannuspäivänä klo 12–18.

Osoite: Nuuruslahdentie 254, Kuhmalahti

Violan Puoti Kuhmalahdella
Violan Puodilla Kuhmalahdella pääsee tutustumaan pihapiirin eläimiin.

Juhannuksen avaus Kangasalan torilla

Juhannus avataan perinteiseen tapaan Kangasalan torilla aattona klo 12. Musisoimassa Heikki Mäenpää. Tule laulamaan yhdessä Kesäpäivä Kangasalla!

Torilla kannattaa samalla tehdä juhannuksen ostokset. Myynnissä mm. tuoreita vihtoja juhannussaunaan sekä paikallisia lähituotteita. Tori on avoinna aattoon saakka.

Osoite: Keskusaukio 2, Kangasala


Vehkajärven kesäkahvila

Vehkajärven vanhalla koululla nuorisoseuran kesäkahvila palvelee joka päivä klo 12–18, myös juhannuksena.

Kesäkahvilassa kannattaa herkutella tuoreilla munkeilla. Makeat ja suolaiset leivonnaiset on leivottu paikan päällä.

Osoite: Mattilantie 150, Kangasala

Vehkajärven Nuorisoseura ylläpitää kesäkahvilaa. Kuva: Vehkajärven kesäkahvila

Puuttuuko artikkelista juhannuksen tapahtuma tai menovinkki? Ilmoita siitä meille: tiia.ennala@businesskangasala.fi. Kiitos!