Juhannus 2020 Kangasalla

16.06.2020

Kuvankauniit maisemat ja maalaistunnelma. Vanhat autot ja monenlaiset herkut. Niistä on Kangasalan juhannus tehty!

Vehoniemen ja Mobilian automuseot sekä Pohtiolampi avaavat perinteiseen tapaan ovensa juhannusvieraille. Haaviston luomutilalla syttyy kokko (säävarauksella). Romantikko suuntaa Laipanmaan ja Kaarinanpolkun retkeilyreiteille ja löytää varmasti seitsemän kukkaa tyynynsä alle.

Kangasalan juhannus avataan perinteisesti Kangasalan torilla juhannusaattona perjantaina 19.6. klo 12. Tule laulamaan Kesäpäivä Kangasalla!

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen automuseo ja kahvila ovat avoinna koko juhannuksen ajan. Museo on avoinna juhannusaattona pe 19.6. klo 10–22 säävarauksella ja muina päivinä klo 10–19.

Museomuusikko Heikki Mäenpää tekee satumaisia vierailuja kitaransa kanssa museolle juhannuksen aikana.

Vehoniemen näkötornista voi käydä ihailemassa maisemia ja katsomassa, onko Roineelle uskallettu sytyttää juhannuskokkoja.

Osoite: Vehoniemenharjuntie 92, Kangasala

Mobilia

Mobilia on juhannusviikonloppuna la–su 20.–21.6. avoinna klo 10–18. Juhannusaattona perjantaina Mobilia on suljettu.

Mobiliasta löytyy tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille. Näyttelyitä on esillä peräti viisi, autoja brittiklassikoista ralliautoihin. Vaihtuvassa Tankit täyteen -näyttelyssä voi nauttia annoksen menneiden aikojen huoltoasemanostalgiaa. Kahvila Wanhat autot terasseineen palvelee museokävijöitä.

Tekemistä löytyy myös Mobilian ulkoalueelta. Lapset viihtyvät liikenne- ja leikkipuistoissa. Mobilian uimarannalla pääsee pulahtamaan Längelmäveden aaltoihin vilvoittelemaan.

Osoite: Kustaa Kolmannentie 75, Kangasala

Pohtiolampi

Pohtiolampi on auki juhannusaattoiltana klo 11–23. Muina päivinä normaalisti klo 11–19.

Pohtiolammella on monipuolinen luontokohde koko perheelle myös juhannuksena. Tähyillään lintutorneista sääksiä kalastamassa, ongitaan lohia, tutustutaan perhospuistoon, pelataan minigolfia ja kierretään lähimaastossa kulkevaa Sarsan muinaispolkua.

Lapset viihtyvät myös pihan leikkivälineissä ja kahvila-ravintola palvelee. Kotiinviemisiksi taatusti tuoretta itseongittua ja savustettua lohta.

Osoite: Pohtiolammentie 64 tai Sahalahdentie 118, Kangasala

Haaviston luomutila

Juhannusaattona Haaviston luomutilalla vietetään perinteistä juhannusta tuulimyllyn katveessa. Heikin leivän kahvio ja terassi ovat avoinna juhannusaattona klo 19–23. Juhannuspäivänä tila pitää ovet suljettuina.

Haaviston tilalla vuokraa myös SUP-lautoja ja kajakkeja. Niillä pääsee tutustumaan Saarikyliin vesiltä käsin.

Osoite: Saarikylientie 888, Kangasala

Kaivannon Keidas

Kun nälkä yllättää juhannuksena, niin 10-vuotisjuhlaansa viettävältä Kaivannon Keitaalta saa helpotusta tilanteeseen.

Ravintola on auki juhannusaattona perjantaina klo 9–21 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11–21. Kaivannon Keitaalla on vieraslaturi, joten ravintolaan pääsee myös vesiteitse.

Osoite: Lahdentie 1779, Kangasala

Kaivannon Grilli

Kaivannon grilli tarjoilee herkkuja juhannuksena joka päivä klo 11–21.

Perinteisemmän grilliruoan lisäksi Kaivannon Grilli myy edelleen Tampereen omaa pikaruokaa, pärämätsejä. Suomen tataarien perinneruoka on maistamisen arvoinen kokemus!

Lähiruoan nimeen vannovan grillin valikoimaan kuuluu myös Tampereen jäätelötehtaan Lempäälässä tehtyä jäätelöä. Kumpi on suosikkisi: Tappara- vai Ilves-jätski?

Osoite: Lahdentie 1746, Kangasala

Haralanharjun näkötorni

Juhannuksena luonnon näyttäessä kauneimpia puoliaan kannattaa kiivetä ihailemaan Haralanharjun näkötorniin runoilija Zachris (Sakari) Topeliustakin innoittanutta kaunista järvimaisemaa.

Näkötornin kahvila palvelee juhannusaattona pidennetysti klo 12–20 ja viikonvaihteessa normaalisti klo 12–18.

Osoite: Haralanharjuntie 142, Kangasala

Vehkajärven kesäkahvila

Vehkajärven vanhalla koululla nuorisoseuran kesäkahvila palvelee joka päivä klo 12–18 myös juhannuksena.

Kesäkahvilassa kannattaa herkutella tuoreilla munkeilla. Makeat ja suolaiset leivonnaiset on leivottu paikan päällä samana päivänä.

Kiertele myös kirppispöydät ja poimi mukaan parhaat löydöt!

Osoite: Mattilantie 6, Kangasala