Jukka Perko & PreBoppers Harjujazz 2021, kuva Mika Toivanen

Harjujazz 29.-31.7.2021

29.7.2021 klo 0.00 — 31.7.2021 klo 23.59

Kangasalan ensimmäisessä Harjujazz- tapahtumassa on monipuolinen kattaus suomijazzin huippuja. Jazz-tapahtuman aloittaa torstaina 29.7. klo 19 legendaarisen rumpali Reiska Laineen tuoreella Reiska Laine Quartet -kokoonpanolla. Luvassa on uutta ja vähän vanhempaakin jazzia Suomen eturivin soittajien tulkitsemana.

Perjantaina 30.7. Kirkkoharjun konsertissa esiintyy saksofonisti Jukka Perko uuden PreBoppers -yhtyeensä kanssa tarjoten kuulijoilleen täyslaidallisen kenen tahansa jalan alle menevää perinteistä Amerikan jazzia.

Jazzit päättyvät lauantaina 31.7. Lepokodilla pidettävään tapahtumaan, jossa on mukana kaksi yhtyettä. Illan aloittaa Jussi Haaviston luotsaama Bossapoika -bändi. Bossapojan ilmaa kevyempi brasilialainen harmoniakäsitys ja slaavilaiset sävelkulut kannattelevat myös painavia ideoita ja raskaita tunteita, jotka kuulostavat elämältä itseltään. Lopuksi kuullaan kangasalalaisen Masa Orpanan bändiä, joka tuo juurimusiikin riemun ja monipuoliset rytmit nykyaikaiseen jazz-ympäristöön. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä.

Liput:

Kirkkoharjun konserttiin on vapaa pääsy, muiden esitysten lippuja saa ostettua ennakkoon Lippu.fi :n kautta täältä. Liput kannattaa hankkia etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Esitysten kesto väliaikoineen noin kaksi tuntia.

Konsertit:

To 29.7. klo 19 Reiska Laine Quartet


Lepokoti, Kangasala, Ruutanantie 26, 36200 Kangasala
Reiska Laine, rummut, Seppo Kantonen piano, Eero Koivistoinen saksofoni, Ulf Krokfors, kontrabasso

Liput 12 € (+toim. maksut) ennakkoon osoitteesta lippu.fi. Liput ovelta tuntia ennen esitystä.

Legendaarinen rumpali Reiska Laine esiintyy Lepokodin kesäteatterin lavalla suomijazzin tähtinimistä koostuvan kvartettinsa kanssa. Laine on pitkän uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä hänellä ei aiemmin ole ollut. Nyt rumpali on vihdoin koonnut haaveidensa bändin, johon kuuluvat ihannekomppipari, kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegenda Eero ”Koippa” Koivistoinen. Reiska Laine Quartetin jokainen yhtyeen jäsen on saanut Suomen Jazzliiton jakaman Yrjö-palkinnon.

Reiska Laine Quartet, Harjujazz 2021
Reiska Laine Quartet, Harjujazz 2021

Pe 30.7. klo 19 Jukka Perko & PreBoppers

Kirkkoharjun näkötorni, Kirkkoharjuntie 3, 36200 Kangasala
Ilmainen ulkoilmakonsertti

Jukka Perko, saksofoni, Olli Soikkeli, kitara, Tomi Kettunen, kitara, Eero Seppä basso

Saksofonisti Jukka Perko ystävineen tarjoaa kuulijoilleen täyslaidallisen kenen tahansa jalan alle menevää perinteistä Amerikan jazzia. Yhtyeessä ovat mukana Django Reinhardtin henkeen taituroivat kitaristit Olli Soikkeli ja Tomi Kettunen. Swengin takaa mestarillinen Eero Seppä basson varressa. Jukan ja hänen iloluontoisten soittoniekkojensa loihtimat versiot ikivihreistä sävelmistä tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-40 -lukujen Ameriikkaan.
Vapaa pääsy.

Jukka Perko & PreBoppers Harjujazz 2021, kuva Mika Toivanen
Jukka Perko & PreBoppers Harjujazz 2021, kuva Mika Toivanen

La 31.7. klo 19 Bossapoika, klo 20.30 Masa Orpana Honk

Lepokoti, Ruutanantie 26, 36200 Kangasala

Liput 20 € (+toim. maksut) ennakkoon osoitteesta lippu.fi. Ovelta ostettuna tuntia ennen esitystä.

Bossapoika

Otto Ripatti, laulu / kitara, Markus Larjomaa, pasuuna / keys
Jukka Haavisto, basso, Markku Heikkilä, rummut / perc.

Bossapoika on tarinankertoja, joka yhdistelee vaikutteita bossanovasta, suomalaisesta savikiekkoiskelmästä ja kosmisen ambientin sekä progen maailmoista.
Vuonna 2010 syntyi ajatus suomenkielisen bossanovan keksimisestä uudelleen. Tästä generoitui kymmeniä lauluja, ja ajan kuluessa kypsyivät synnyttäen Bossapojan alter egon, joka näki fyysisen olomuotonsa ensimmäisen kerran vuoden 2015 debyytti-EP:n muodossa. Nietzscheä mukaillen ”Tanssivat ihmiset ovat hulluja niiden mielestä, jotka eivät kuule musiikkia”. Bossapojan ilmaa kevyempi brasilialainen harmoniakäsitys ja slaavilaiset sävelkulut kannattelevat myös painavia ideoita ja raskaita tunteita, jotka kuulostavat elämältä itseltään. Synkimmässäkin tarinassa asuu toivo ja mahdollisuuksien valinta-avaruus. Bossapojalle laulaminen voittaa moninkertaisesti toivottomuuden murehtimisen. Valta on mahdollisuutta tulla kuulluksi, ja siihen auttaa äänentoisto.
Bossapojan taustalla vaikuttavat voimakkaasti erityisesti rumpali ja äänittäjä Niklas Ahlsved sekä basisti Jukka Haavisto, mutta myös iso liuta muita eri taustaisia musiikin ammattilaisia. Bossapojan keikkakokoonpano saattaakin kevyesti vaihdella soolokeikasta aina yksitoistahenkiseen ison soundin orkesteriin. Jokainen keikka on uniikki tapahtuma, joissa jokainen laulu keksitään uudelleen kuulijaa varten.

Masa Orpana Honk

Jonni Seppälä, kitara, laulu, Masa Orpana, tenorisaksofoni, Tuomas Heinonen, alttosaksofoni, Aino Heikkonen, baritonisaksofoni, Ville Vallila, basso, Juppo Paavola – rummut

Masa Orpana Honk tuo juurimusiikin riemun ja monipuoliset rytmit nykyaikaiseen jazz-ympäristöön. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Bändin musiikissa yhdistyvät afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa. Alunperin Honk on perustettu vuonna 2012, ja se on toiminut keikoilla enimmäkseen kvartettina Orpanan ollessa ainoa puhaltaja. Kahdella saksofonistilla vahvistettu kokoonpano on syntynyt ideasta soittaa keikoilla Orpanan useamman puhaltajan sovituksia. Laajennettu yhtye on esiintynyt mm. G Livelab Tampere -klubilla, Tampere Jazz Happeningissä ja Lahden Jazztorilla. Yhtye julkaisee Shakin’ -digi-EP:n 20.8.2021. Edellinen julkaisu The BigB ilmestyi 4.3.2021.

Masa Orpana Honk, Harjujazz 2021
Masa Orpana Honk, Harjujazz 2021

Lisää luettavaa