Mobilian liikennepuisto

Aktiivipäivä vai luontoretki lasten kanssa?

17.07.2020

Jokainen vanhempi tietää sen tuskan, mistä keksiä lomalle sellaista tekemistä, josta nauttii sekä lapset että vanhemmat. Kumpi on teidän perheenne valinta: aktiivipäivä vai rauhallisempi luontopäivä? Jos ette osaa päättää, tehkää kesän aikana molemmat.

Aktiivipäivän ehdoton suosikki Kangasalla on Mobilian auto- ja tieliikennealan museo ympäristöineen. Museon Tankit täyteen –näyttelyssä on katsottavaa sekä aikuisille että lapsille. Rallimuseossa vetonaulana on Sega Rally –peli, josta voi olla vaikea saada jälkikasvua irrotettua. Toisessa rakennuksessa sijaitsevassa AutoGlym Galleryssä on Brittihelmiä ja museon pysyväiskokoelma. Piha-alueen Rahtarit-liikennepuistossa pääsee opettelemaan liikennesääntöjä ja ajamaan itse polkuautoilla.

Jos vielä ei energia loppunut, niin pihan leikkipuistossa  tai lapsiystävällisellä uimarannalla voi sen purkamista jatkaa. Ravintola Wanhat Autot tarjoaa nälän taltuttamiseen sekä lounasta että kahvion herkkuja. Vikkeläkinttuiset voivat vielä kiivetä läheiselle Keisarinharjulle ihmettelemään Keisarinportaita – näköalatasannetta.

Pälkäneen puolella lyhyen ajomatkan päässä Mobiliasta sijaitsee Strutsitila Syrjynen. Tiesitkö minkä kokoinen täysikasvuinen strutsi on? Tilalla on myös muun muassa kuusipeuroja, lampaita, kanoja ja pupuja. Kahvila-myymälästä voit ostaa lähiruokaa ja strutsituotteita kotiinviemisiksi. Kannattaa varata kylmälaukku mukaan!

Luontopäivän retkieväät voi ostaa Sahalahdelta Nikkilän kyläkaupasta tai Aitoosta Anssin kaupasta. Nämä persoonalliset kyläkaupat ovat kyliensä keskuksia ja positiivisen palvelun paikkoja. Laipanmaa tarjoaa eri pituisia reittivaihtoehtoja retkeilijöille. Lapsiperheiden suosiossa on Laipan luontopolku, joka on noin kolmen kilometrin mittainen rengasreitti. Lähtöpaikka on Rajalan kämpällä, jossa on myös pysäköintipaikat autoille. Laavuilla voi nauttia eväistään ja mahdollisesti tehdä tulet, mikäli ei voimassa olevaa metsäpalovaroitusta.

Muistakaa metsäpalovaroitusajan tulentekokiellot, jokamiehenoikeudet sekä turvallisuusasiat myös luonnossa liikkuessanne!

Luontoretken jälkeen voi vielä kotimatkalla käydä tankkaamassa energiaa Niitty-Seppälän kahviossa ja ostaa tuoreet vihannekset, marjat ja muuta lähiruokaa kotiin.

Näitä retkiä on mukava muistella illalla nukkumaan mennessä.

Muista kohteista löytyy tietoa sekä Visit Kangasalan että Visit Pälkäneen sivuilta.

Pähkinä ja Kaneli on Paras Pari Pirkanmaalla