Paakarin lohiannos

Paakarin joulupöytä

Joulun alla Ravintola Paakarin pöytävaraukset täyttyvät nopeasti, sillä jokainen herkuttelija haluaa päästä maistamaan maineikkaan joulupöydän antimia. Näin tekevät myös kangasalalainen pariskunta Eero ja Eevu.

Emme halua syödä jouluruokaa ennen aattoa, mutta Paakarin joulupöytä on poikkeus. Ihmetys valtaa aina mielen, kun katsoo pöydän herkullista antia. Se on mielestämme paitsi jouluruokaa myös kuin ruotsalainen smörgåsbord konsanaan. Kaikki on tehty omassa keittiössä ja laatu saa kulinaristinkin myhäilemään. Tavallisten jouluherkkujen lisäksi pöydästä voi poimia terriinejä, pateita, sylttyrullaa tai skagenröraa. Oma suosikkimme on broilerinmaksaterriini, jonka reseptin olemme saaneet vakoiltua keittiömestarilta.

Tajusimme vuonna 2007, mikä kulinaristinen aarre meillä tässä kylässä on. Siitä saakka osoite on ollut toistuvasti Ruutanantie 3. Paakarissa rima on korkealla, raaka-aineet huippuluokkaa ja osaaminen vaikuttavaa. Keittiömestari on saavuttanut taitonsa työskenneltyään kotimaan ravintoloiden lisäksi myös ulkomailla. Tästä taidosta esimerkkinä vaikkapa suositut äyriäisillat!

Paakarin joulupöytä on Kangasalla muodostunut käsitteeksi. Se on monille työpaikoille ja ystäväporukoille oiva tapa kokoontua yhteen joulua odotellessa.

Paakarin joulupöytä on katettuna 22.12. asti klo 11-15. Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa!

Kuva: Tiia Ennala