Hullu Prinssi musikaalin tekijät

8.12.2020 Hullu Prinssi

Hyvää Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää!

Kangasalan lukiolla musiikki soi koko joulukuun. Valtavat helmat heilahtelevat, renessanssikauluksia ja sulkabaretteja asetellaan paikoilleen. Ollaan Hullu Prinssi -fantasiamusikaalin harjoituksissa, keskellä Suomen historiaa ja tarkemmin Turun herttuahovissa, Juhana Herttuan ja Katarina Jagellonican häissä. Sinne 2000-luvun tyttö musikaalissa siirtyy unessa ja kokee mitä kummallisempia asioita.

Nuorten ja teatterialan ammattilaisten yhteinen produktio saa ensi-iltansa tammikuussa 2021 Kangasala-talossa. Kaksi vuotta sitten kantaesitetty menestysmusikaali myytiin loppuun ja nyt teos herää eloon uusin maustein ja sävelin. Mukana on myös kaksi täysin uutta kappaletta.

Musiikki on uutta ja vanhaa, mutta jokainen biisi kuulostaa varmasti raikkaalle, kertoo musikaalin säveltäjä Maija Koskenalusta.

Kappaleet on sovitettu uudelleen juuri tälle työryhmälle ja mukana on myös täysin uusia kappaleita. Ja musikaalibändi on loistava!

Taitavien nuorten seuraaminen saa varmasti hymyn jokaisen huulille ja tuo joulun sydämeen. Lähde mukaan seuraamaan musikaalin valmistumista somekanavissa Hullu Prinssi, eli totuus siitä miten haarukka tuli Suomeen sekä Kangasalan Sanomien Hullu Prinssi -sivuilla

Mutta miten Kustaa Vaasan pojat, Erik ja Juhana, liittyvät Kangasalan historiaan? Juhana Herttuan frilla eli vihkimätön vaimo Kaarina Hannuntytär asui täällä Vääksyn kartanossa. Myös kuningas Erik XIV:n vaimo Kaarina Maununtytär, Suomen ainoa kuningatar, eli lähes 30 vuotta Liuksialan kartanossa.

Hullu Prinssi 2.1 eli totuus siitä, kuinka haarukka tuli Suomeen:Esitykset Kangasala-talossa 21.–30.1.2021.

Kuva: Lassi Koivisto