Reetta Murasen ottama joulukorttikuva

Joulukorttikuvaus pelastaa joulukiireet

Meidän joulumme alkaa jo marraskuun alussa, kun kuvaamme lapset joulukortteja varten, kertoo kangasalalainen nelihenkisen perheen äiti Kirsi.

Käymme joka vuosi tutulla kuvaajalla: Studio Reetta Muranen. Meillä erityisesti lapset ovat jouluintoilijoita ja odottavat innoissaan joulukorttikuvausta. Kuvaushetki on heille varma joulun alkamisen merkki. Ja lasten ilo tarttuu toki meihin vanhempiinkin.

Perheen joulukorttiperinne sai alkunsa jo vuonna 2012, kun he kävivät esikoisen yksivuotiskuvissa Reetta Murasella. Samalla otettiin lapsesta myös joulukorttikuva, joka ihastutti kaikkia kortin saajia.

Aiemmin kortit on kuvattu Reetan studiolla, mutta tänä vuonna kuvattiin kuvaajan työhuoneella, Lepokodin tunnelmallisessa miljöössä.

Reetta kuvaajana hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Joka vuosi ajattelen, että ei tästä tule mitään, kun toinen lapsi hymyilee ja toinen touhuaa muuta. Mutta aina saan yllättyä, miten hyvät kuvat lapsista saadaan tallennettua.

Kuvaustilanne on perheen mukaan rento ja välitön, mutta kuitenkin tehokas: kaikki on valmista vartissa. Kuva valitaan suoraan kameran ruudulta ja parin viikon kuluttua voi noutaa valmiit joulukortit.

Postitamme joka vuosi noin 40 joulukorttia. Sukulaiset ja ystävät odottavat kovasti kortin saapumista ja kun viime jouluna korttien toimitus viivästyi Postin lakkoilun vuoksi, tuli kyselyjä kortin perään espanjansukulaisilta saakka.

Suosittelen lämpimästi kaikille ruuhkavuosia eläville joulukorttikuvausta; se on helppoa, nopeaa ja kuitenkin persoonallista. Joulukuva on mukava muisto niin itselle kuin läheisillekin; kuvia säilytetään vuodesta toiseen ja niihin on mukava palata muistelemaan menneitä jouluja.

Kuva: Reetta Muranen