Talvinen maisema

6.12.2020 Itsenäisyyspäivä

Tänään juhlitaan 103-vuotiasta itsenäistä Suomea. Vuosi on ollut täynnä poikkeuksia, mutta onneksi Kangasalan itsenäisyyspäivän juhlien 45-vuotinen perinne ei katkea.

Järjestämme juhlat turvallisesti streamin välityksellä, jolloin kaikki pääsevät mukaan, kertoo toista vuotta juhlia järjestävä Anna Toiva Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluista.

Juhlimme tyylikkäästi, mutta rennosti. Esiintymässä on esimerkiksi Kangasalan Balladipelimannit ja heidän esiintymisotteensa tuo rentoa tunnelmaa.

Anna kertoo, että tämän vuoden järjestelyistä mieleen on jäänyt erityisesti 98-vuotiaan sotaveteraani Aarne Kähkösen haastattelu

On hienoa, että nykypäivän teknologia mahdollistaa videon tekemisen paikallisesta sotaveteraanista. Livenä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Itsenäisyyspäivän kynnyksellä Anna pohtii, miten globaali koronaviruspandemia on saanut arvostamaan Suomea entisestään:

Olen seurannut ahkerasti uutisointia maailmalta ja huomannut miten hyvin asiat meillä Suomessa todella ovat. Jokainen pääsee tarvittaessa lääkäriin ja on oikeutettu saamaan hyvää hoitoa toisin kuin maailmalla. Meillä on myös tilaa ja luontoa, ja jopa kaupunkien keskustoista pääsee metsään todella nopeasti. Kotimaassamme ilma on puhdasta ja luonnossa on hyvä olla. Meillä tähtitaivas on näkynyt myös ennen koronaa.

Kangasalan itsenäisyyspäivänjuhlia verkossa su 6.12. klo 10–13.30 on katsottavissa kaupungin YouTube -kanavalla.

Kuva: Ismo Santapukki