Vehoniemen piparitalot ovat saaneet traktorin seurakseen

Vehoniemen jouluherkut

Moni helpottaa joulukiireitään hankkimalla joulupöydän herkut valmiina. Vehoniemen Automuseon joulupuodissa pöydät notkuvat käsintehdyistä, paistovalmiista laatikoista ja suussasulavista leivonnaisista aina kaksi joulukuun ensimmäistä viikkoa. Puuropata porisee päivittäin.

Tamperelaiselle Pirjolle vierailu joulupuodissa on muodostunut jo perinteeksi. Hän laskee käyneensä Vehoniemessä jo 15 vuoden ajan joko yksin, puolison tai lapsenlapsiensa kanssa.

Joulupuodin aikaan Vehoniemessä on jouluisen odottava tunnelma, ja haluaisin heti maistaa tarjolla olevia tuotteita. Joulupuuron syömme aina kun poikkeamme ostoksille. Siitä saa esimakua jouluun.

Pirjon joulupöytään ostetaan joulupuodista monenlaisia herkkuja, joista hän vinkkaa suosikkinsa:

Yleensä ostan joululaatikoita, kuivakakkuja, pipareita, ja lusikkaleipiä tietenkin! Raakapakastetut laatikot paistuvat aattona sopivasti ruokapöytään sillä välin kun saunomme tai käymme hautausmaalla. Kakut kruunaavat aterian.

Kakkuja ja muita herkkuja tehdään tilauksesta, myös erityistoiveiden mukaan:

Toivottavasti tytöt ovat valmistaneet myös tänä vuonna salmiakkimanteleita, jotka ovat minun herkkujani.

Vehoniemeltä Pirjo hakee herkkujen lisäksi joulutunnelmaa ja taukoa kiireen keskelle. Joulupuuron lomassa voi ihailla Vehoniemen harjulta avautuvia maisemia ja tavata tuttuja.

Joulua edeltävä aika on monesti kiireistä ja ostoskeskuksissa ei pääse joulun fiilikseen. Myyjäiset ja pienemmät kahvilat, kuten Vehoniemi, voivat tarjota levähdys- ja tuumaushetken jouluvalmistelujen keskellä. Samalla vierailusta ja yhteisestä matkasta voi tulla joulunalusajan perinne perheelle joulupuuroineen. Näin kävi myös meillä!

Vehoniemen joulupuoti on avoinna jälleen tänä vuonna. Katso aukioloajat museon sivuilta >