Heikin leivän joulumyyjäisissä

Joulumyyjäisistä tuli jouluperinne

Joulu on vanha juhla ja täynnä perinteitä, sekä yhteisiä ja henkilökohtaisia. Elämänmuutokset tuovat monesti mukanaan uuttaa, joista tärkeimmät tarttuvat mukaan tuleviksi jouluiksi.

Kangasalalaisella nuorella perheellä ei vielä ole omia jouluperinteitä, mutta Saarikylissä sijaitsevan Heikin Leivän perinteiset joulumyyjäiset saivat sekä vanhemmat että lapset ihastumaan.

Täällähän on ihanaa ja vaikka mitä koettavaa ja ostettavaa! Aivan omanlainen tunnelmansa! Tästä voisi kyllä tulla meille jouluperinne.

Jouluaaton perhe viettää isovanhempien luona, vuorovuosina Kuusamossa ja Kangasalla.

Pääsemme valmiiseen ruokapöytään isovanhempien luona ja käymme joulusaunassa. Syömme joulupuuroa ja harrastamme mantelin metsästystä. Ja joulupukkikin vierailee joka vuosi, vanhemmat kertovat aaton vietosta.

Perheen isä Tuukka miettii, millaisia omia perinteitä perheelle voisi muodostua lasten kasvaessa:

Asumme Sorolan ulkoilualueen vieressä ja lapset nauttivat pulkkamäestä. Toivottavasti jouluisesta pulkkamäkireissusta syntyisi meille joka jouluinen juttu.

Äiti Heidi haluaisi joulukirkkoon:

Haluaisin aloittaa perheellemme jouluperinteeksi joulukirkossa käymisen. Etenkin yökirkossa on upea tunnelma.

Heikin Leivän joulumyyjäisistä perheen ostoskassiin sujahtaa tummaa ruisleipää ja käsintehtyä joulusuklaata.

Olisipa ollut vielä jäljellä vaaleaa leipää, nyt se oli jo ehtinyt loppumaan, Tuukka tuumaa.

Kotiin lähtiessä lapset pongaavat Pumppis-ponin, jota pitää päästä rapsuttamaan ja tervehtimään ennen kotiinlähtöä. Selviää, että poni on tullut Heikin Leivän kahvilaan tapaamaan entistä omistajaansa, joka joutui luopumaan eläinystävästään aiemmin muuton vuoksi. Nyt jälleennäkeminen on sydämellinen ja koskettava ja täynnä rapsutuksia.

Voisikohan tällaista kohtaamista löytää muualta kuin pienen maalaiskylän tapahtumasta? Juuri tällaiset kohtaamiset ja tarinat tuovat joulumielen jokaisen sydämiin.

Kuvat: Visit Kangasala / Tiia Ennala

Kaikki joulutarinat

Tarinat ovat osa Visit Kangasalan yhteisöllistä Hyvän mielen joulu -kampanjaa. Kerromme aitoja, lämminhenkisiä joulutarinoita, muistoja ja tunnelmia Kangasalta joulukuussa joka päivä aattoon asti.