Paloaseman autot odottamassa

Hyvää joulumieltä VPK:n voimin

Kangasalan VPK:n palokunnan vapaaehtoiset saavat joulumielen ihmisten ja eläinten auttamisesta. Joskus on tositoimiin jouduttu myös jouluaattona:

Vuoden 2002 vähäiset sateet laskivat pohjaveden pinnan ennätyksellisen alhaiselle tasolle. Kuivan ajanjakson aikana palokuntamme toimitti talousvettä haja-asutusalueilla sijainneille maatiloille ja asunnoille yhteensä 6 000 000 litraa. Se tarkoittaa 600 säiliöpaloautollista vettä, muistelee Kangasalan VPK:n palopäällikkö Juha Salminen muistelee ikimuistoista joulua palokunnassa.

Joulun lähestyessä ihmisten huoli veden riittämisestä joulunviettoon kasvoi. Moni pohti, hoidetaanko heille ja eläimilleen vettä myös joulun pyhinä. Palokuntamme henkilöstö sitoutui todella hienosti ihmisten ja eläinten auttamiseen läpi joulun. Vettä ajettiin kaikki joulun juhlapäivät käytännössä ympäri vuorokauden, vaihtaen välillä kuljettajia. Näin ihmiset pääsivät nauttimaan joulusta normaalisti ja saivat käydä joulusaunassa pelkäämättä veden loppumista.

Ihmisten kiitollisuus vapaaehtoisia palokuntalaisia oli käsin kosketeltavaa. Lähes jokaisesta kotitaloudesta tai maatalosta annettiin jotain pientä muistamista mukaan kiitoksena uhrautumisesta muiden auttamiseksi ympäri vuorokauden. Joka paikassa kiiteltiin moneen kertaan saadusta avusta.

Siitä tuli todella hyvä joulumieli palokuntamme henkilöstölle ja kaikille avunsaajille, kun kaikki pystyivät tahoillaan nauttimaan joulustaan ongelmitta.

Kaikki joulutarinat

Tarinat ovat osa Visit Kangasalan yhteisöllistä Hyvän mielen joulu -kampanjaa. Kerromme aitoja, lämminhenkisiä joulutarinoita, muistoja ja tunnelmia Kangasalta joulukuussa joka päivä aattoon asti.