Sorolan montun lumitykit

Sorolan talviriemua

Sorolan kuntoportaat ovat olleet suosittu kuntoilukohde avautumisestaan saakka. Viikonlopusta alkaen Sorolan alue on saanut lumitykeillä kyytiä, kun koneet pauhavaat tekolunta hiihtäjien ja pulkkailijoiden iloksi. Sorolan alueelle on valmistumassa pitkään toivottu tykkilumilatu ja lapsille pulkkamäki. Vaikka latu ei ole vielä valmis, viikonloppuna Sorolan alue oli jo täynnä talven riemua, kun vapaatyylin hiihtäjiä ja pulkkamäen laskijoita. Kangasalalainen Kaisa on jo vanha “sorolankävijä” ja osaa ottaa ilon irti ulkoilun riemusta:

Tavoitteeni on pysyä kunnossa ilman maksullisia punttisaleja. Olen kehitellyt koirani Pradan kanssa reitin, jossa saan monta kärpästä samalla iskulla: ulkoilutan koiraa, reipasta kävelyä ja lihaskuntoa porrastreenillä. Harjulla on myös ulkokuntosali, jossa teen sarjat kuntoliikkeitä.

Kaisa ylistää kehittyvää Sorolan aluetta:

Portaat ovat aivan huippu juttu! Siellä tapaa aina tuttuja, jopa Tampereelta asti. Kun alue valmistuu, niin siitä tulee huippumesta. Kangasala saa olla siitä ylpeä.

Kaisa ja Prada-koira osaavat nauttia harjumaisemista ja ulkoilusta kaikkina vuodenaikoina Kangasalla:

Joka puistonpenkillä pysähdymme tekemään jalkoihin lihaskuntoliikkeitä. Koira tietää pysähtyä jo ennakkoon, sillä odottamisesta se saa herkun. Kesällä poimimme samalla mustikat talteen. Kaikesta tästä saan ihanaa ulkoilmaa ja mielenvirkeyttä, lisäksi kuuntelen aina mielenkiintoisia äänikirjoja. Eli varsin multitaskausta, tehokasta ja erittäin monipuolista.

Ulkoilu Prada-koiran kanssa Kangasalan maisemissa kuuluu Kaisalla myös joulun aikaan:

Treenataan juhlapyhistä riippumatta aina kun sää suosii. Meillä jouluun kuuluu reippailu, kinkunsulatus on aina must! Nyt odotan lunta puihin, eli kunnon joulutunnelmaa myös lenkkipoluille.

Kuva: Kaisa Malkamäki