Kangasalan matkailusivusto

Tähtitarhojen tasalla – Sibelius ja Kangasala 150 vuotta

Tähtitarhojen tasalla – Sibelius ja Kangasala 150 vuotta

Tiistaina 8.12. vietetään Jean Sibeluiksen syntymäpäivää Kangasala-talossa nuorten taitelijoiden konsertilla. Konsertti alkaa klo 19.00. Liput 9 € Kangasala-talolta ja Lippu.fi:stä alkaen 10,50 €.

Tänä vuonna kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen syntymästä on kulunut 150 vuotta, mitä on juhlittu näyttävästi ympäri maailman. Lisäksi Kangasalan kunta täyttää tänä vuonna samaiset 150 vuotta. Näitä kahta juhlavuotta pirkanmaalaiset nuoret muusikot, kangasalalaisen Tuomas Salokankaan johdolla, haluavat kunnioittaa konsertilla Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivänä.

Konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus Sibeliuksen tuotannosta. Keskeisenä teemana on kuitenkin Sibeliuksen harvemmin esitetyt mestariteokset, joissa kuuluu suomalaiset sävelet. Tästä hyvänä esimerkkinä muun muassa kansanlaulusovitukset pianolle ja vastikään arkistojen kätköistä löydetty Rakkaalle Ainolle pianolle nelikätisesti. Toisaalta konserttiohjelmaan kuuluu myös Sibeliuksen rakastetuimpiin sävellyksiin lukeutuvat viisi joululaulua, mutta myöskin lauluja tulkittuna saksofonilla, mikä on uudenlainen ja hyvin mielenkiintoinen lähestymistapa. Suurena huipennuksena ohjelmassa on mahtipontinen ja haastava pianokvintetto, jota hienoudestaan huolimatta ei esitetä kovinkaan paljon.

Kaiken kaikkiaan luvassa on nuorten taiteilijoiden juhlava kunnianosoitus 150 vuotta täyttävälle säveltäjämestarillemme 150 vuotta täyttävän kunnan uudessa kulttuuritalossa.

 

Ohjelma:
Kuusi kansanlaulusovitusta
Kallion kirkon kellosävel
Norden
Rakkaalle Ainolle
Viisi joululaulua
Pianokvintetto g-molli

Esiintyjät:
Tuomas Salokangas, piano
Päivi Paananen, piano
Piia Rytkönen, sopraano
Suvi Linnovaara, saksofoni
Elina Törmä, viulu
Veera Hölsö, viulu
Elisa Kallasjoki, alttoviulu
Jyri Häkkinen, sello

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta