Kangasalan matkailusivusto

Museoiden ilta

Kruununhäät kirkkoharjulta kohti keskustaa

Laskeudu miltä tahansa harjulta, edessäsi on
MUSEOIDEN ILTA

Torstaina 13.8. ovat museoiden ovat levällään klo 17-22 ympäri kuntaa. Käy katsomassa vanhoja ajoneuvoja, taidetta, elämää ennen vanhaan, hevosajopelejä tai vaikka kummituksia. Tee aikamatka tai maista pala Karjalaa. Tämä on mahdollisuuksien ilta. Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy!

KANGASALAN KOTISEUTUMUSEO (Tapulintie 4)

Tutustu Kangasalan historiaan aivan keskustassa! Alkuillasta Kaarina Hannuntytär kertoo elämästään ja Thulén kotiurut soivat klo 19 jälkeen parin puolituntisen verran. Illan aikana esitellään myös kesän uutuus Vanhaa kirkonkylää -valokuvanäyttely. Verikivi-tarina nähdään multivisioesityksenä klo 21 (kesto 30 min). Opastetut kierrokset tunnin välein klo 17.15–20.15.

KANGASALAN LEPOKOTI (Ruutanantie 26)

Esittelyjä kahvituksella pidetään klo 17–22. Illan aikana näytetään pääasiassa Kangasalla ja Lepokodissa kuvattu lyhytelokuva Vaivaistalo. Esitykset klo 17, 19 ja 21 (kesto 40 min). Lepokodilla pääset Jalmari Finnen ja kävijöitä tuuppivan karjapaimenen jäljille. Uskallatko astua peremmälle?

KARJALAINEN KULTTUURIKESKUS ÄIJÄLÄ (Liuksialankuja 33)

Äijälä-talon tunnelmassa voit kuulla, nähdä ja maistaa karjalaisuuden aidoimmillaan! Tule ja näe omin silmin, miten tehdään herkullinen Äijälän karjalanpiirakka. Tuoreita piirakoita myynnissä kotiin vietäväksi. Tutustu karjalaiseen kirjallisuuteen ja siirtokarjalaisten vaiheisiin. Nähtävänä kansallispukuja, menetettyjen Karjalan pitäjien kartat sekä aitoissa arkipäivän käyttöesineitä. Esillä on kaksi Kimmo Pyykön karjalaisaiheista työtä ”Lehtii puu” ja ”Muistojen kirja”. Poikkea illan hämyssä myös vaaleana hohtavassa pikku paviljongissa!

KIMMO PYYKKÖ –TAIDEMUSEO (Kuohunharjuntie 6)

Näyttelyopastukset tasatunnein klo 17–21. Lapsille klo 17–22 non-stop työpaja ja veistosrasteja.

KUHMALAHDEN KOTISEUTUMUSEO (Knaapintie 16, Kuhmalahti)

Illan teemassa ”musiikkia kuhmalahtelaisittain” esiintyvät Matti Rauhalahti sekä Kusti ja Tanja Vuorinen. Tarjolla on kakkukahvit.

KUHMALAHDEN TAIDEPAPPILA (Taidetie 19, Kuhmalahti)

Outo Onni -taidenäyttelyssä on nähtävillä maalauksia, ulkoteoksia, keramiikkaa ja kaikkea muuta kivaa!

MOBILIA (Kustaa Kolmannen tie 75)

Liikkeelle, sanoi Kekkonen -näyttelyn opastetut kierrokset klo 18.00 perheopastus (soveltuu myös lapsille, kesto 30 min). Muut kierrokset klo 19, 20 ja 21 (kesto noin 60 min). Kierroksille vapaa pääsy.

Museon uumenet -retket klo 17 (1. krs) ja klo 19 (2. krs). Retkillä päästään tutustumaan museotyön salaisuuksiin. Kierroksella selviää, miten vuosikaudet tietyömaalla palvelut rautalapio on joutunut silkkipaperiin käärittynä museon varastohyllylle tai mitä kuuluu museon entistäjän työpäivään. Suuresinehalleissa nähdään jopa satoja Mobiliassa säilytyksessä olevia ajoneuvoja. Ryhmän koko max. 20 henkilöä, retken hinta 10 €/hlö.

Rahtarit Liikennepuisto 8–12-vuotiaille lapsille on avoinna klo 17–20. Ajolippu 3 €/15 min ja lisäajot 2 €/15 min. Pääsylippu sisältää ajokorttikokeen ja kirjoitetun ajokortin.

SAHALAHDEN MAKASIINI (Sälssinkuja 2, Sahalahti)

Avoimet ovet klo 17–22: makasiinin historiaa ja Sahalahden kuvia. Opastetut iltakävelyt Sahalahden hautausmaalla klo 18 ja 20. Kahvitarjoilu.

VARSAMÄEN HEVOSAJOPELIMUSEO (Varsamäentie 108, Kangasala)

Tervetuloa kurkkaamaan, miten ennen aikaan on hevosella kuljettu! Tiedustelut Mikko Meurmann 040 565 2384.

VEHONIEMEN AUTOMUSEO (Vehoniemenharjuntie 92)

Luvassa Kesäillan musiikkia, johon liittyy Aikamatka Kangasalla -museobussiretki. Museobussina on Tampereen Seudun Mobilistien 1929 Diamond T Special -linja-auto vuosimallia 1929. 16 hengen Timo-bussiin arvotaan 12 matkustajaa/aikamatka. Arvontaan voit osallistua Vehoniemen automuseossa tai sähköpostilla leila@automuseo.com. Matkustajat arvotaan Kangasala-talolla maanantaina 10.8. Timo-bussi lähtee Kangasalan kotiseutumuseolta klo 17.30 ja 20.00. Aikamatka kulkee Kangasala-talon kautta Vehoniemen Automuseolle ja takaisin. Aikamatkaoppaana käsikirjoittaja Heikki Mäenpää ystävineen.

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta