Kangasalan matkailusivusto

Kangasalan kuntalapanen -äänestys

Kangasalan kuntalapanen -äänestys

Lapanen, tumppu, vanttuu, kinnas, rasa… rakkaalla lämmittäjällä on monta nimeä. Kuntalapaskilpailu tuotti paljon aihioita ja valmiita lapasia ja raati on nyt valinnut niistä viisi finalistia. Sinun tehtäväsi on nyt äänestää paras, joka saa Kangasalan nimikkolapasen tittelin! Äänestää voit Kangasalan pääkirjaston ala-aulassa (Keskusaukio 2), jossa lapaset nähtävillä, tai netissä kangasalansanomat.fi/tumppukisa/. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 15.3. asti. Kuntalapaskilpailun järjestävät Taitokeskus Kangasala, Kangasalan kunnan kulttuuripalvelut ja Kangasalan Sanomat.

Tumput_ympyrassa_redball150-juhlavuosi-punainen

Nro. 1: Kangasala tumppu

Vuodesta 1967 Kangasalla asuneena olen tykännyt aina kirkon kiviseinästä. Kuinka kaunis se onkaan, tarinaa koko kivetys, verikiveä myöten.

Nro. 2: Nimeni on Kangasala

Minusta löydät harjut, järvet, metsät, näkötornitkin. Nimikkokukkamme Tumma tulikukan ja yllämme liitelevän kotkan.

Nro. 3: Kesäpäivän Tulikukka-lapanen

Lapanen on saanut värityksensä siitä mielenmaisemasta, joka syntyy auringon valaistessa kangasalalaista harju- ja metsäluontoa.

Nro. 4: Kiukkuiset kotkat

Nämä vaakunaeläimemme heräävät eloon, kun ne pukee käteen. Voivat vaikka ruveta nokkimaan toisiaan tai viattomia ohikulkijoita. Kotkat eivät käytä lapasia, kun ne estävät kynsien tehokkaan käytön; siksi ne ovat hanskan malliset.

Nro. 5: Kangasala kukkii

Kangasala paikkakuntana kukkii ja kukoistaa monin tavoin: Luonto vehmaine rantoineen on jokaista lähellä. Kulttuurissa taide ja kädentaidot kukkivat monimuotoisesti ja värikkäästi. Nuorta väkeä nousee ja avaa kohta nuppunsa uusina väreinä ja muotoina. Lapaseen kirjoitettu kukka vaihtelee tyyliltään ja tunnelmaltaan aina, kun jompikumpi langoista vaihdetaan toiseksi. Tekee mieli neuloa kaikki maailman värit.

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta