Kangasalan matkailusivusto

Sadonkorjuukarnevaali

SKohjelma_netti

Kangasalan silvennoinen1150-vuotissyntymäpäivät huipentuvat juhlaviikon lopuksi Sadonkorjuukarnevaaliin torialueella 29.8. Silloin vietetään kekriä, mystistä sadonkorjuunjuhlaa, lähiruuan ja paikallisen ohjelmatarjonnan merkeissä. Tapahtuma on maksuton koko perheen tapahtuma, jonka järjestäjänä on Kangasalan kunta. Sadonkorjuukarnevaali ajoittuu sopivasti Suomen luonnon päivään ja sen kunniaksi pääsee torilta luontoretkille Kangasalan Luonto ry:n opastuksella. Ohjelmaa ja aikataulua päivitetään parhaillaan, maltathan vielä odottaa…

Kekri – Do it your self!

Kekrijuhlat on järjestetty ennen vanhaan koko kylän yhteistyöllä ja kaikki ruuasta ohjelmaan on saatu omasta maasta. Nykytermi on DIY – do it yourself. Tapahtumalla herätellään eloon

1970-luvulta peräisin olevat Kurkunleikkaajienkarnevaalit ja Kukkaisjuhlat. Tavoitteena on luoda jokavuotinen tuhansia kävijöitä torille vetävä yleisötapahtuma, joka tarjoaa sisällöltään hieman jotain uutta ja vastapainoa perinteisille toritapahtumille.

Kekriperinteeseen ja sen mystiikkaan kuuluvat olennaisena osana myös naamiaiset. Näin ollen olisikin toivottavaa nähdä myös yleisöä pukeutuneena. Hämää siis pahoja henkiä ja tuttaviasi, aina pitää jättää arvoituksia.

vihanneskoriVaraa paikkasi pop up -lähiruokapäivään!

Onko pihallasi punaisimmat tomaatit? Onko piiraasi erityisen mehevää? Onko sinulla makeimmista omenista tehtyä mehua?

Kekriperinteiseen kuuluu lähiruoka ja Sadonkorjuukarnevaali haastaankin nyt kuntalaiset ja paikalliset tuottajat kaikille avoimeen pop up -ravintolapäivään. Tervetuloa tarjoamaan sadonkorjuun antimia tai niistä valmistettuja herkkuja! Lähiruokatorin ja pop up -ravintolapäivä klo 12–16. Myyntipaikat ovat maksuttomia, mutta ne on varattava ennakkoon.

Tapahtumassa on myös kiinteä ruokamyynti koko tapahtuman ajan. Lautaselle on luvassa perin teisten lettujen ja muikkujen lisäksi myös jotain uutta: lähiruokaa festarieväinä!

Ohjelmaa omasta kunnastaherraheinämäki

Tämän riemukkaan, värikkään, mutta kuitenkin jännittävän, juhlan ohjelmisto koostuu paikallisesta osaamisesta. Esiintyjiä valittaessa kriteerinä on ollut kangasalalaisuus tai jokin kytky Kangasalaan (lapsuus, kesämökki, harrastus jne.). Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttää Herra Heinämäen Lato-orkesteri sopivasti päiväuniajan jälkeen. Torille saadaan myös kauan kaivatut päivähypyt, kun tanssijalkoihin liikettä laittaa Country Club Kuhmalahdelta. Päivän aikana julkistetaan myös Kangasalan Kyky 2015!

Vaikka teemana onkin paikallisuus, saamme nauttia myös musiikin kansainvälisestä kielestä, sillä olemme saaneet ohjelmistoon kuorolaulua ystävyyskunnastamme Virosta. Gram of Fun -lauluyhtye Räpinasta esiintyy lähiruokatorin päätteeksi aina seitsemän nuoren neitosen voimin. Torilla kuullaan myös oman kylän kitaravirtuoosia, kun alkuillan ikärajattoman kaksituntisen konsertin pääesiintyjänä on Heikki Silvennoinen & Acoustic time. Koko perheen ohjelma päättyy valoon ja tuleen: Tuliteatteri Flamman huikeaan keskiaikahenkiseen esitykseen. Toritapahtumasta siirrytään Karnevaaliklubille (K-18) Kangasala-taloon ja jatketaan karkelointia Fiolan ja Utopianistin kanssa pitkälle yöhön.

Mystiikkaa tapahtumaan tuovat taikatemput ja illuusiot, joita on nähtävillä esitysten välissä. Lähiruokaorilla on lisäksi juhlakolikon lyöntiä, katutaidetta, city-kyykkää, poniratsastusta, taek-wondoa… Kirjasto on myös auki klo 15.00 asti ja sen ala-aulassa vireyttä ja hyötyä sienistä meille esittelevät Kangasalan Martat ja Retkelijät.

Tervetuloa mukaan!

Tiedustelut, lähiruokatorin ja pop up -ravintolapäivän paikkavaraukset ja lisätiedot:
Tapahtumakoordinaattori Johanna Helimäki
johanna.helimaki@kangasala.fi
050 592 8866
Seuraa kekrinodotuskalenteria Facebookissa!

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta