Kangasalan matkailusivusto

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat

 

Kohtauspaikkana Kangasala

Alkaen: la 16.09.2017 ‐ su 07.01.2018
Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo
6 / 4 / 0 € tai Museokortti

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn 2017 näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Näyttelyn taiteilijoita ja taideteoksia yhdistää paikkakunnan lisäksi vahva taiteellinen osaaminen ja vuoropuhelu mallin, maiseman tai oman sisäisen maailman kanssa. Teosten teemat liikkuvat tutuista maisemista tunnettujen henkilöiden muotokuvien kautta nykyään täällä vaikuttavien taiteilijoiden hyvinkin omakohtaisiin aiheisiin. 

Näyttelyssä on esillä 40 taiteilijaa ja 59 teosta. Näyttelyssä on maalauksia, veistoksia ja piirroksia sekä tekstiilitaidetta Suomen taiteen keskeisiltä nimiltä ja toisaalta Kangasalla vaikuttaneilta, täällä syntyneiltä, asuneilta tai kesiään viettäneiltä taiteilijoilta. Näyttelyn vanhimmat teokset ovat 1800-luvun puolivälistä ja uusimmat teokset ovat tältä vuodelta.

Teemoista kangasalalainen maisema harjuineen nousee tietenkin pääosaan, mutta näyttelyssä on huomioitu myös muita kunnalle leimaa antavia piirteitä. Kangasalan 250 vuotta täyttävä kirkko, Terveyslähde ja Lepokoti näyttäytyvät myös taiteilijoiden kuvissa. Kirkkoa ovat kuvanneet mm. Amélie Lundahl ja Einar Ilmoni.

Kohtauspaikkana Kangasala -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö taidemuseossa 16.9.2017 – 7.1.2018. Näyttelyn on kuratoinut museon intendentti Soila Kaipiainen. Näyttelyssä on esillä 40 taiteilijaa ja 59 teosta, jotka on lainattu paikallisista kokoelmista, Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseosta, Tampereen taidemuseosta ja Hiekan taidemuseosta Tampereelta.

Lisätietoja: http://kangasala-talo.fi/kimmo-pyykko-taidemuseo


Mobilian klassikot

Autoglym Galleryn Mobilian klassikot -näyttelyssä yleisö voi ihastella lasiseinäisessä näyttelytilassa säilytettäviä klassikkoajoneuvoja. Mobilian klassikot on avoinna yleisölle Mobilian normaaleina aukioloaikoina. Joukossa on niin maailman luokan harvinaisuuksia kuten Mercedes-Benz Waxenberger kuin tavallisempia aikansa klassikoita.

Mobilian klassikot -näyttelyssä olevat autot vaihtuvat ajoittain, ja joukosta voi löytää myös myytävänä olevia vaihtoehtoja. Esillä oleva kalusto pyritään pitämään monipuolisena ja mielenkiintoisena niin maantieteellisesti, aikakausittain kuin myös rahalliselta ja autohistorialliselta arvoltaan.

Lisätietoja Mobilian sivuilta.


 

Kausi 2017 | Vehoniemen automuseo

Näyttelyyn vapaa pääsy!

Kauden 2017 aukioloajat:

päivittäin 18.9.-17.12  klo 10-17


 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon pysyvä näyttely: Pitkän matkan ateljee

Pääsymaksu: 6 / 4 / 0 € / Museokortti

 

Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä tehdään matkaa professori Kimmo Pyykön ateljeessa. Kangasalla vietetystä lapsuudesta ja nuoruudesta alkanut tie johti taidekoulutukseen pääkaupunkiin ja monimuotoiseen uraan suomalaisella taidekentällä kuuden vuosikymmenen aikana.

Näyttely rakentuu alkuperäisdokumenttien, digitoidun aineiston ja taideteosten vuoropuhelusta.


 

Suomi turvassa 100 vuotta -teemanäyttely

avautuu 17.3.2017

Suomi turvassa 100 vuotta on Mobilian Autokylän vuoden 2017 suuri teemanäyttely, joka esittelee hälytysajoneuvojen ja sotilasajoneuvojen historiaa sekä Suomen ja suomalaisten turvana toimivien pelastusalan ammattilaisten toimintaa. Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta juhlistavaa Yhteinen perintö -hanketta, jossa museot kertovat Suomen itsenäisyydestä eri teemoja käsittelevien näyttelyiden, tapahtumien ja muun toiminnan avulla. Suomi turvassa 100 vuotta -teemanäyttely avautuu yleisölle maaliskuussa 2017.

Hyödyllistä

Seuraa meitä somessa

Matkailuneuvonta

Mobilian Autokylä
Kustaa Kolmannen tie 75
36270 Kangasala
Puh: (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi
Palaute
Sivukartta